Nieuw! Het Bankinformatiepunt in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 24 april 2024 14:41

Heb je vragen over het regelen van jouw bankzaken? We helpen je graag verder in het Bankinformatiepunt in de Bibliotheek!

Dit Bankinformatiepunt is onderdeel van een landelijke proef in achttien gemeenten door het hele land. Men kan er algemene vragen beantwoorden, uitleg geven over betalen en andere bankzaken en je helpen om de juiste informatie te vinden. Je kunt er geen persoonlijke en vertrouwelijke bankzaken regelen zoals betalingen uitvoeren, een lening afsluiten of een spaarrekening openen. Als dat nodig is, brengt het Bankinformatiepunt je in contact met iemand van jouw eigen bank die wél persoonlijke en vertrouwelijke bankzaken kan begeleiden. 

Waarom
Evaluatie binnen programma Toegankelijk Bankieren De proef met Bankinformatiepunten wordt na de zomer geëvalueerd. Vervolgens wordt gekeken of en hoe het Bankinformatiepunt in Tubbergen na dit jaar kan worden voortgezet. Deze proef hoort bij het programma ‘Toegankelijk Bankieren’ van banken, Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken. Daarmee willen ze betalen en bankieren toegankelijker maken voor mensen die de snelle digitalisering niet kunnen bijbenen, samen met onder andere seniorenorganisaties en andere belangenbehartigers en met bibliotheken. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank is gebleken dat zo’n 2,6 miljoen Nederlanders niet helemaal zelfstandig hun bankzaken digitaal kunnen regelen, om uiteenlopende redenen. Daarom bieden Nederlandse banken extra hulp en ondersteuning aan mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening. Dat doen de banken met diverse nieuwe maatregelen en voorzieningen, waaronder het Bankinformatiepunt in Tubbergen.

Online hulp en telefonische hulp
Op de website Bankinformatiepunt staat ook veel nuttige informatie en voorlichting die hulp bieden bij dagelijkse bankzaken. Wil je liever telefonisch iemand spreken, bijvoorbeeld wanneer het spreekuur in de Bibliotheek gesloten is? Dan kun je gratis de DigiHulplijn bellen (0800-1508).

Info
Je vindt het Bankinformatiepunt in Bibliotheek Tubbergen. Iedere dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur en iedere donderdag van 09:00 tot 20:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Liever op een ander moment langskomen? Loop even binnen als je in de buurt bent. We proberen dan een afspraak voor je te plannen. Natuurlijk mag je ons ook bellen, 0546 - 61 536 of een mail sturen info@bibliotheektubbergen.nl.

Bekijk alle data

Alles over het Bankinformatiepunt