Lezing Amerika-correspondent Michiel Vos bij ’t Oale Roadhoes

Gepubliceerd op: 4 juni 2024 10:17

Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika. In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden.

Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan. In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen.

Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21e eeuw. Tijdens deze avond vertelt hij aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes over het Amerika van de 21e eeuw. Na afloop van de lezing is er de gelegenheid om vragen te stellen aan Michiel Vos. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Broekhuis

Datum: vrijdag 21 juni 2024
Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Waar: ‘t Oale Roadhoes Tubbergen
Entree: € 10,00 (leden van de bibliotheek € 7,50)
Ticket: Lezing Amerika-correspondent Michiel Vos | vrijdag 21 juni 2024 | Bibliotheek Tubbergen